ЕЦБ ще тества работа под карантина

В понеделник повечето служители на централната банка ще работят от вкъщи

Снимка: Unsplash
14:33 08.03.2020

Европейската централна банка (ЕЦБ) е казала на повечето от своите над 3500 служители да работят от вкъщи в понеделник. Целта е да се тества способността на институцията да работи, ако се наложи да затвори заради коронавируса, е обяснил говорителят на институцията пред Reuters.

ЕЦБ отмени по-голямата част от публичните си събития през следващия месец, но заяви, че планираното за четвъртък заседание на Управителния съвет за определяне на лихвените проценти ще се състои.

„ЕЦБ разполага със съоръжения за широкомащабна отдалечена работа и понеделник, 9 март, ще послужи като предпазен тест за инфраструктурата, но и за служителите на ЕЦБ, в случай че такова мащабно използване на съоръженията стане необходимо в определен момент“, заяви говорителят.

Очаква се ЕЦБ да представи допълнителни парични стимули в четвъртък, за да подкрепи икономиката, която вече усеща негативните ефекти от избухването на коронавируса. Най-засегнати са пътуванията, фондовите пазари полетяха надолу, а вече са очевидни и сривовете при веригите на доставки  и намаленото доверие.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ецб | хоум офис | работа от вкъщи | коронавирус | карантина