Facebook може да удостоверява самоличност със „селфи видео“

20:15 05.11.2019
Facebook скоро може да започне да сканира лицата на потребителите, за да провериява самоличността им преди да ги допусне в платформата. За това сигнализира разработчикът и изследовател Джейн Манчун Уонг, която откри подсказки в кода на приложението, пише Fast Company. 

От публикацията на Уонг в Twitter става ясно, че човек ще трябва да си прави „видео селфи“, д докато изпълнява команди да гледа в една или друга посока. Освен да докаже самоличността си, по този начин Facebook ще проверява и „дали сте истински човек“, става ясно още от надписите, които ще се изписват на началния екран преди да стартира видео заснемане. 

Никой друг няма да вижда въпросния запис, уверяват от Facebook, по отношение на видеото, което човек ще изпрати на социалната мрежа. Видеоклипът ще бъде изтрит до 30 дни след потвърждаване на самоличността. Най-голямата социална мрежа търпи остри критики заради похватите си по събиране, съхранение и споделяне на лични данни с и от трети страни.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: facebook | лицево разпознаване | самоличност | сканиране | удостоверяване

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини