Facebook отмени годишната си конференция за разработчици

От съображения за сигурност

Снимка: Unsplash
11:35 28.02.2020
Facebook взе решение да отмени годишната си конференция за разработчици на софтуер F8 поради опасения около избухването на коронавируса (COVID-19), предава CNBC. 

Конференцията бе насрочена за 5 и 6 май в конгресен център McEnery в Сан Хосе, Калифорния. Около 5000 души присъстваха на събитието през миналата година. 

Решението е взето трудно, тъй като F8 е „невероятно важно събитие за Facebook“, коментират от компанията, която ежегодно събира разработчици от цял свят на своята конференция. „Трябва да дадем приоритет на здравето и безопасността на нашите партньори, служители и всички, които помагат за случването на F8“, обясняват решението си от социалната мрежа. 

Facebook все пак ще компенсира пропадането на форума, като търси други начини за връзка с разработчиците, включително чрез комбинация от локални събития, видеоклипове и съдържание, стрийминги на живо“. 

Това е втората конференция, която Facebook отменя поради коронавируса. По-рано този месец компанията отмени своята световна среща за маркетинг, която трябваше да се проведе в Сан Франциско през март. Миналата седмица Facebook обяви и оттеглянето си от две други конференции за гейминг. 

Коронавирусът оказва огромно влияние върху технологичната индустрия. Microsoft съобщи за проблеми при веригата за доставки, което удари акциите ѝ в четвъртък. А миналата седмица Apple предупреди инвеститорите, че не очаква да изпълни своята тримесечна прогноза за приходите поради по-ниското предлагане на iPhone и по-ниското китайско търсене в резултат на епидемията, както и заради затворените там производства. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: facebook | конференция | F8 | коронавирус | отмени