Facebook забранява подвеждащите реклами за коронавируса

Платформата е обект на критики заради разпространението на фалшиви новини и манипулативно съдържание

Снимка: Pixabay
11:59 27.02.2020
Facebook ще забрани рекламата на продукти, предлагащи всякакви лечения или превенция от коронавирус, както и такива, създаващи напрежение и паника около ситуацията. 

Заболяването, за което се смята, че е възникнало в китайския град Ухан в края на миналата година, досега официално е отнело живота на повече от 2700 души. 

Ходът на най-голямата социална мрежа в света идва на фона на нарастващите регулации върху платформата заради проблемите с вида на споделяното съдържание и опасенията от разпространяването на фалшиви новини и крайни идеологии. Случва се и в момент на ескалираща паника около разрастването на коронавируса, който вече e в Европа. 

Реклами с твърдения от типа „маски за лице със 100% гаранция за превенция от разпространението на вируса“ няма да бъдат разрешени, заяви говорител на компанията, цитиран от Reuters.

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията алармираха гражданите да започнат подготовка за разпространението на коронавирус в Съединените щати. Притесненията нараснаха след пламването на огнище в Италия и новините за регистрирани случи в други държави. 

Миналия месец Facebook заяви, че ще премахва съдържание за вируса „с фалшиви твърдения или теории за конспирация, които са били маркирани от водещи световни здравни организации и местни здравни власти“. Това по-рано започнаха да правят компании като TikTok и Pinterest.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: забрана | facebook | маски | реклами | епидемия | коронавирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини