Гърция намалява ДДС в подкрепа на туризма си

Намаление ще има в сектор транспорт и при продажба на напитки

Снимка: БТА
14:37 22.05.2020

Гърция ще намали данък добавена стойност (ДДС) върху продажбата на транспортни билети, безалкохолни напитки и кафе от 24 на 13%. Това каза в телевизионно интервю премиерът Кириакос Мицотакис, съобщава Reuters.

„Това намаление е част от усилията ни да възстановим туристическия сектор“, каза Мицотакис. Гърция разчита основно на туризма да поддържа „жива“ икономиката си. През 2019 г. страната посрещна над 30 млн. туристи. Планът на Гърция е от 1 юли да се възобновят всички чартърни полети към страната, а хотелите отварят врати още на 15 юни.

Списъкът със страните, от които туристите ще могат свободно да пътуват до Гърция – без 14-дневна карантина, ще бъде обявен по-късно този месец. „Германия, Израел, Кипър и България са първите държави, с които страна ни иска да възстанови връзката си“, каза министърът на туризма Хари Теохарис.  

Припомняме, че министър-председателят на България Бойко Борисов, след онлайн среща с балканските лидери, обяви, че българите свободно ще могат да пътуват до Гърция от 1 юни.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Гърция | транспорт | ДДС | хотели | Мицотакис

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини