Глоба от $22 млн. грози Nissan

Кризата в компанията ескалира с арестуването на Карлос Гон преди година

Снимка: Pixabay
15:25 08.12.2019
Регулаторите в Япония вероятно скоро ще наложат глоба от 22 млн. долара на Nissan Motor за фалшиво отчитане на финансовите показатели на компанията, предава Reuters. Това допълнително би задълбочило кризата в компанията.

Бившият председател на Nissan Карлос Гон беше арестуван в Токио през ноември миналата година заради обвинения във финансови нарушения, включително заради това, че години наред е декларирал двойно по-малки доходи от тези, които действително е получавал. 

За евентуалната глоба срещу компанията в Япония се заговори още през юни тази година. Първоначално се очакваше санкцията да е почти двойно по-висока от сега съобщената. Автопроизводителят обаче предприе стъпки за намаляването ѝ преди старта на официалното разследване в Комисията за наблюдение на ценни книжа и борси (SESC). 

Глобата се очаква да обхване 4-годишен период – до март 2018 г., казват източници. Nissan и SESC не са намерени веднага за коментар.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: глоба | Япония | Nissan | Нисан | Карлос Гон

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини