Google ще избира и вади на хартия най-добрите снимки в смартфона

Потребителите все пак ще могат да задават какви снимки да „предпочита“ алгоритъмът

Нова абонаментна услуга от Google Photos ще позволи на потребителите да получават по пощата избрани техни снимки, изкарани на хартия, пише 9to5Google. Услугата ще струва 7.99 долара месечно и чрез нея ще бъдат получавани по 10 хартиени снимки с размер 10x15 см.

За всеки нов месец алгоритъм ще избира 10 снимки от галерията на потребителя, като, разбира се, ще взема предвид само снимките, правени през последните 30 дни, за да няма дублиране на кадри. Засега услугата се изпробва само в САЩ.

От известно време насам Google предлага на потребителите си възможност да получават на хартия свои снимки, но новото сега е, че ще се използва компютърен алгоритъм за подбора им, а няма да се разчита на специални поръчки от страна на потребителите.

Според наличната досега информация потребителят ще може да избира на какви снимки алгоритъмът да дава приоритет – с „хора и животни“, с „пейзажи“ или „по малко от всичко“. Потребителите също така ще имат възможност всеки месец да променят избраните от алгоритъма снимки преди отпечатването им.

Изваждането на физически снимки се забравя лесно, когато те се правят изцяло с цифрови фотоапарати и смартфони. Други хора пък напълно забравят да правят снимки на интересните места и моменти от живота им. И в двата случая новата услуга на Google би била полезна за много от потребителите и със сигурност дебютът ѝ би бил приветстван и в други страни.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | Гугъл | хартиени снимки | физически снимки | снимки на хартия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини