Горанов сложи началника на кабинета си начело на Комисията по хазарта

Сменен е целият състав на Комисията

Снимка: Министерство на финансите
15:46 03.02.2020

Началникът на кабинета на министъра на финансите Владислав Горанов ще заеме временно длъжността председател на Държавната комисия по хазарта. Георги Йорданов е назначен от министъра на финансите Владислав Горанов от днес, 3 февруари 2020 г. и ще заема длъжността до намиране на титуляр, съобщиха от ресорното министерство.

Горанов е освободил от длъжност по негова молба Александър Георгиев, който досега заемаше поста в ДХК.

От финансовото министерство съобщават, че Йорданов има богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности. До момента заемаше длъжността началник на кабинета на министъра на финансите, в която встъпи през ноември 2014 г. Преди това е бил ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно е заемал длъжностите директор на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и главен секретар на Националната служба за растителна защита. Професионалната му кариера започва в МФ през 1995 г., като инспектор в данъчната администрация и главен данъчен инспектор в Службата за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения.

В следствие на разговори с министъра на правосъдието, министъра на икономиката, изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, се предприеха действия за промяна в състава на ДКХ. За членове на Комисията министърът на финансите назначи новите, определени от ръководителите на тези институции, лица. Това са Стоян Стоянов – главен секретар на Министерството на правосъдието, Паун Илчев – и.д. председател на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – началник на отдел „Разследване на особени случаи“, дирекция „Контрол“ в Централно управление на НАП и Емил Захариев – директор на специализирана дирекция в ДАНС.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Владислав Горанов | състав | Комисия по хазарта | Александър Георгиев | георги йорданов