Първият полет на изцяло електрически граждански самолет в света (видео)

Историческият полет означава началото на третата ера в авиацията - електрическата ера

Снимка: harbourair
08:00 11.12.2019
Harbour Air, най-голямата авиокомпания в Северна Америка и magniX, компанията, захранваща революцията в електрическата авиация, обявиха успешния полет на първия в света изцяло електрически търговски самолет. Успешният полет на ePlane е продължил няколко минути. 

Самолетът е пилотиран от изпълнителния директор на Harbour Air и основател Грег Макдугал. Този исторически полет означава началото на третата ера в авиацията - електрическата ера.

„Днес написахме история“, заяви Грег Макдугал и добави, че е горд с лидерската роля на Harbour Air.По-рано тази година Harbour Air обяви партньорството си с magniX и намерението на компанията да изгради първия в света изцяло електрически флот за търговски самолети. 

Самолетът работи с Magni500 - система за електрическо задвижване с висока мощност, която осигурява чист и ефикасен начин за захранване на самолети. Днес този план отлетя и се превърна в реалност.

Двете компании ще започнат процеса на сертифициране и одобрение на задвижващата система и модернизирането на самолетите. След като сертификацията приключи, останалата част от флота може да бъде увеличена с изцяло електрическата задвижваща технология на magniX.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: система | полет | електрически самолет | Harbour Air | канадска компания

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини