Innovation Accelerator Bulgaria с конкурс за финансиране на стартъп компании

Всяка компания ще получи и допълнителна подкрепа

13:17 22.11.2019

Innovation Accelerator Bulgaria (Иновейшън Акселерейтър България) започва официално да набира стартиращи идеи, които да подпомогне с инвестиции от 25 000 до 50 000 евро за най-ранна фаза на учредяване на компаниите, както и с инвестиции от 50 000 до 1 милион евро за развитието им. Това е вторият от трите фонда за стартъпи, създадени с публичен ресурс от Фонд на фондовете, като съвсем скоро ще стартира и нов Фонд за рисков капитал. 

Приоритетните сектори, в които се търсят идеи за финансиране, са както следва: здравеопазване; лека промишленост; транспорт & логистика; дигитални проекти; медиен и корпоративен софтуер.

Сред основните критерии на фонда е изискването в центъра на бизнес модела на стартиращата компанията да има отличим иновативен подход, ясно дефинирано конкурентно предимство, опитен екип и категорична заявка към устойчиво изграждане на бизнес в България.

Освен това, в етап „ускоряване“ всяка една от компаниите ще има възможност да получи и допълнителна подкрепа от акселераторската програма на фонда, включваща серия от обучения и срещи с водещи експерти от българския и международен бизнес.

Зад проекта стоят известни в стартъп-ексосистемата имена като Леона Асланова от агенцията за иновации Innovation Starter, Борислав Стефанов - бивш директор на Агенция за инвестиции, Васил Христов и Димитър Костов - дългогодишни експерти на висши управленски позиции в банковия сектор, Ангел Ангелов от Дайнакс Инвест, Венеция Нецова-Ангова от българската асоциация на лидерите и предприемачите ABLE, както и много други.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финансиране | бизнес | стартъпи | предпиремачество | Innovation Accelerator Bulgaria | Иновейшън Акселерейтър България

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини