Испания ще приема чужди туристи от 1 юли

По-рано беше обявено, че отварянето на границите ще е от юни

Снимка: БТА
18:46 05.06.2020
Испания ще започне да отваря границите си за чуждестранни туристи от 1 юли, заяви говорителят на правителството Мария Хесус Монтеро на пресконференция в петък, ден след като друг министър заяви, че това ще стане още през юни.

В четвъртък министърът на туризма Рейес Марото заяви, че сухопътните граници ще се отворят от 22 юни, макар по-късно нейното министерство да оттегли изявлението, което предизвика известно объркване, както и критика в съседна Португалия, припомня Reuters.

Въпреки че силно разчита на туризма, който генерира около 12% от БВП, тежко засегнатата Испания не иска да отвори границите си без споразумение за Европейския съюз за определяне на безопасното пътуване.

Белгийският министър на вътрешните работи Питер Де Крем заяви, че Испания е изключение от общото желание на страните от ЕС и Шенгенското пространство да отворят отново вътрешните граници от 15 юни.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | Испания | туристи | отваряне | граници | коронавирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини