Кайли Дженър вече е най-младият милиардер в света

Тя е само на 22 години

Снимка: Twitter профил Кайли Дженър
14:25 19.11.2019
Кайли Дженър е родена на 10 август 1997 г., тоест е само на 22 години. Тя е най-младата от клана Кардашиян и от тази сутрин вече има нетно състояние от 1 милиард долара. Това я прави не само най-младият и богат член на семейство Кардашиян, но и официално най-младият милиардер в света.

Вчера официално бе съобщено, че Кайли Дженър е сключила сделка с козметичния конгломерат Coty Inc., на която продаде 51% от своята компания Kylie Cosmetics за 600 милиона долара. Сделката, изцяло в кеш, оценява компанията на 1.2 милиарда долара. Кайли запазва 49% дял, който днес на хартия се оценява на стойност 588 милиона долара. Така общото й състояние достига над 1 милиард долара.

Coty очаква сделката да приключи някъде през третото тримесечие на 2020 година. Кайли Дженър ще продължи да работи по козметичните продукти на компанията, носеща нейното име, тъй като брандът ще бъде запазен.

Кайли Дженър е една от най-големите знаменитости в социалните мрежи, с огромна база последователи и най-добре печелещата знаменитост в Instagram. Още преди месеци сп. Forbes я обяви за милиардер, но множество други американски издания оспориха това, твърдейки, че състоянието й е около 900 млн. долара. След сделката вчера обаче Дженър със сигурност може да се похвали със 10-цифрено богатство.

Досега за най-млад милиардер в света се считаше 23-годишната норвежка Александра Андресен, следвана от сестра си Катарина Андресен (на 24 г.).Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: милиардер | козметика | Кайли Дженър

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини