Как да извлечете максимум полза от бизнес събитията

Поддържайте разговорите с хората под 5 минути

Снимка: Unsplash
20:40 23.02.2020

Най-лошото, което може да направите, когато отидете на бизнес събитие е да стоите в ъгъла на стаята и да се правите, че сте много заети. Бизнес събитията са местата, на които създаването на нови контакти е много важно. Ето защо Business Insider изведе няколко прости правила, които ако ги спазвате, ще извлечете максимума от едно събитие.

1.Не се крийте в ъгъла

Обикновено хората на бизнес събития заговарят останалите, които са в тяхното полезрение. Това означава, че колкото по в средата на една зала сте, толкова е по-голям шансът да завържете контакт с някого. Винаги си поставяйте за цел с какви хора искате да се срещнете преди да отидете на едно бизнес събитие.

2.Направете комплимент на някого

Когато търсите някой, с когото да поговорите, но не виждате познати лица. То определено един от най-лесните начини за започване на разговор е комплиментът. Колкото по-дълго седите в конферентната зала без да разговаряте с никого, толкова повече губите от времето си, в което може да създадете ценен контакт.

3.Направете си списък с това какво трябва да попитате

Дългите разговори по време на бизнес събития понякога могат да са доста изтощителни. Ето защо е добра идея да си съставите списък от няколко въпроса, които искате да зададете на всеки там. Сред въпросите, които може да попитате са: пред какви предизвикателства е поставена вашата компания, какви са хобитата ви или имате ли планове за бъдещи пътувания. Абстрактните теми винаги са добра идея, пише още изданието.

4.Подгответе си някои от отговорите предварително

Голяма загуба на време е да се чудите как да отговорите на тривиални въпроси. Затова е добре да си измислите кратки и ясни отговори на подобен тип въпроси. Перфектният отговор е с дължина около 15 секунди. Намирането на кратък отговор насърчава другите хора да задават повече въпроси за това, което те в действителност искат да знаят.

5. Вие определяте правилата на играта

Вие сте човекът, който контролира колко продължават разговорите. Не трябва да се увличате в прекалено дълги разговори с един човек, защото по този начин може да изпуснете много други полезни контакти. Опитвайте се да поддържате разговорите под пет минути. Идеалното време да прекъснете разговора е когато настъпи естествената пауза в него.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: контакти | съвети | разговори | бизнес събития

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини