Камерите на тол системата ще се свържат с митниците и МВР

Това ще подпомогне за изсветляването на сивия сектор в страната, смятат от МРРБ

Снимка: МРРБ
14:11 22.02.2020

Камерите на тол системата ще бъдат свързани с Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“ като така ще се подпомага тяхната работа. Това съобщават от Министерството на регионалното развитие.

Така ще се установяват не само нарушители, използващи републиканската пътна мрежа без платени пътни такси, а и информация в областта на мониторинга на трафика и изсветляване на сивия сектор в транспортната дейност. Това ще позволи също контрол на маршрута за преминаване на транзитния трафик. Ще се наблюдава и движението на тежкотоварните превозни средства по отношение на пътната безопасност, спазването на ограничения за движението им в предпразнични и следпразнични дни и др.

За целта Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заедно с министерствата на вътрешните работи и на финансите разработи проект на Инструкция за обмена на информация между Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“. В нея са описани условията и редът за достъп до информационните системи за контрол и санкциониране на нарушения, свързани със събиране на пътните такси. Създават се възможности за установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата и за налагане на наказания.

Проектът на Инструкцията и приложенията към нея са публикувани на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и в Портала за обществени консултации.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: камери | Агенция Митници | МВР | сив сектор | тол система

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини