Колко е най-разумно да похарчите по време на почивка?

Снимка: Pixabay
20:35 18.11.2019

Винаги е трудно да се определи колко ще струва една ваканция, особено като се има предвид, че цените на самолетните билети постоянно се променят. Все пак има няколко основни стъпки, които всеки трябва да следва, когато планира следващото си пътешествие, пише CNN.

Внимателно подбирайте офертите

Всеки семеен бюджет има определени разходи, които са постоянни. 50% от разходите на домакинствата обикновено са за ипотеката, храна, сметки и данъци. 30% са за странични разходи, а 20 на сто от доходите отиват в спестовната сметка, казва Ерик Симонсън, експерт по финансите на Abundo Wealth

„Разходите за пътуванията обикновено попадат в онези 30%. Важно е да се уверите обаче, че харчовете за ваканция няма да попречат на останалите ви задължения, които трябва да погасите“, уточнява Ерик Симонсън. Затова ако сте си харесали дестинация, която не може да платите с тези 30% от своите доходи, по-добре оставете ваканцията за по-нататък. 

Никога не харчете повече, отколкото имате

Това съветва финансовият експерт. По думите му практиката показва, че много от семействата използват кредитните си карти, за да доплатят някой непредвиден разход по време на ваканцията си. Това може да доведе до много извънредни разходи, които след това трудно се покриват.

„Най-добре е да правите бюджет през цялата година и да спестявате месечна сума, която да бъде използвана при пътуване“, уточнява Симонсън. Но все пак ако използвате кредитните си карти по време на ваканцията си, имайте предвид, че те имат допълнителни такси за някои чуждестранни транзакции и това може да ви донесе още по-големи разходи.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финанси | разходи | пътувания | ваканции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини