„Кордеел България“ направи първа копка на новия логистичен център за „Орбико“

52 млн. лв. е инвестицията в логистичната база, която ще обслужва партньорите на дистрибутора, сред които „Филип Морис България“

Снимка: Орбико

Белгийската строителна компания „Кордеел България“ започна изграждането на нов, модерен логистичен център за дистрибуторската компания „Орбико България“ в София. Символичната първа копка на проекта беше направена на официална церемония в четвъртък, 12 декември от управляващите директори на европейските компании „Кордеел България“, „Орбико България“ в присъствието на вицепремиера Томислав Дончев.

Модерният административно-логистичен център, който ще се намира край „Ботевграско шосе“ върху терен от 57 декара,  ще бъде завършен през 2021 г. Логистичната база ще обслужва партньорите на дистрибутора, сред които „Филип Морис България“, „Проктър и  Гембъл“, „Shell България“ и „Марс“.
Планираната инвестиция на Cordeel Group възлиза на 52 млн. лв. и включва изграждането на складови и офис площи, както и необходимата инфраструктура. Проектът е от типа Built to Suit and lease и е в съответствие с изискванията и спецификациите на бъдещия наемател – „Орбико България“ – един от най-големите дистрибутори в България и Европа. Новият център ще осигури 500 работни места.

„Двете европейски компании следват утвърдени стандарти и работят за създаването на условия за развитието на бизнеса в различни сфери на българския пазар“, заяви Владимир Андреев, управляващ директор на „Кордеел България“.

Като изпълнител на административно-логистичния център „Кордеел България“ е ангажирала други около 50 фирми с над 300 специалисти в различни дейности в отделните етапи на строителството.

Комплексът ще се намира между „Ботевградско шосе“ и „Челопешко шосе“ в кв. „Враждебна“ близо до Северната скоростна тангента. Той включва офис сграда от 4500 кв. м и 32 000 кв. м складове. В него ще има около 500 работни места. В логистичната база ще има 45 000 палетоместа за съхранение и 38 товарни рампи, на които ще може да се обработват дневно 100 камиона. Предвидени са 50 паркоместа със зарядни станции за електромобили. Orbico ще инвестира 2 млн. лева в складово оборудване и 8 млн. лева в автоматизация на складово-логистичните процеси.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: логистичен център | логистична база | Филип Морис | Орбико | Кордеел

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини