КЗК спря работа по жалби по обществени поръчки

Заради мерките от Закона за извънредното положение

20:43 01.04.2020
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че докато трае извънредното положение, спират да текат всички срокове по обжалване на обществени поръчки и концесии. Причината са разпоредбите от приетия Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Спират да текат и сроковете по жалби за нередности в компетенциите на Комисията и откази за образуване на производство.

Сроковете спират, считано от 13.03.2020 г. до отмяната на въведеното извънредно положение. С отмяна на въведеното извънредно положение, срокът се възобновява и започва да тече занапред в останалата неизтекла към момента на спирането част, уточнява КЗК на сайта си.

Това на практика означава, че се замразяват и самите обществени поръчки. Поне до промяна в закона, за което е необходимо да се съберат народните представители. Заседанията на парламента обаче засега са отложени за неопеделено време, след като стана ясно, че депутатът Хасан Адемов е заразен с COVID-19.  Днес на всички народни представители бяха направени тестове за заболяването, а утре след председателски съвет в НС ще стане ясно кога ще има заседание на парламента. 

Народните представители трябва да гласуват както промени в Закона за мерките за извънредното положение, така и промени в Закона за бюджета за 2020 г. във връзка с намерението на правителството да се увеличи размера на дълга до 10 млрд. лева.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: извънредно положение | обществени поръчки | обжалване | КЗК жалби

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини