Маските стават задължителни в самолетите на Wizz Air

Кабинният екипаж ще раздава дезинфекциращи кърпички на всички пътуващи

Снимка: Wizz Air
12:11 29.04.2020
Wizz Air въвежда от 1 май допълнителни хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж, съобщиха от нискобюджетния авиопревозвач. Компанията ще прилага нови протоколи – в съответствие с правителствените разпоредби, които трябва да гарантират физическото дистанциране по време на качването на борда и подобрената чистота в самолета.

Пътниците трябва да се регистрират за полет и да извършват всякакви покупки онлайн, като например заплащане за допълнителен багаж. Целта е да се намали броят на физическите взаимодействия на летището. Използването на будки за самочекиране, където е възможно, и бърза проверка за сигурност на летищата, са силно препоръчителни за допълнително подобряване на физическото дистанциране преди качване на борда, пише компанията в съобщение до медиите.

Wizz Air посочва, че всички самолети са оборудвани с HEPA филтри, които филтрират и унищожават 99.7% от вирусите и бактериите във въздуха в кабината, а служителите на борда, както и пътниците, ще бъдат задължавани да носят маски през целия полет. Кабинният екипаж ще раздава дезинфекциращи кърпички на всички пътуващи, а премахването на списанията на борда и насърчаването на безконтактно плащане по време на полет са други мерки, въведени за свеждане до минимум на физическия контакт.

На полетите, при които коефициентът на натоварване позволява, екипажът ще следи пътниците да седят на максимална дистанция един от друг.

Wizz Air ще продължи със своя стриктен дневен график за почистване на цялата си флотилия в експлоатация, като всеки самолет ще бъде дезинфекциран през нощта в съответствие с официалните указания на здравните власти.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: мерки | самолети | полети | Wizz Air | безопасност | здраве | маски | дезинфекция | коронавирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини