Mercedes-Benz показа автомобил, който може да се движи настрани и няма волан (снимки)

Концепцията е вдъхновена от "Аватар"

Снимка: Mercedes-Benz
21:30 07.01.2020
Mercedes-Benz успя да направи автомобил, който изглежда дори по-нелепо футуристичен от Cybertruck на Tesla.

На изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас Mercedes-Benz разкри нова концептуална кола, наречена AVTR. Съкращението означава предварително транспортиране на зрението, но също така е препратка към филма от 2009 г. "Аватар", който е вдъхновил естетиката на автомобила.

Режисьорът на "Аватар" Джеймс Камерън е сътрудничил с Mercedes по създаването на колата и дори излезе на сцената при представянето. "Виждам бъдеще, в което продължаваме да се развиваме съвместно с нашата технология ... ще се слеем, ще я усвоим и тя ще стане такава естествена част от живота ни", каза Камерън.AVTR е електрически автомобил и може да се кара и настрани, освен напред. Таванът е покрит с 33 подвижни "люспи". Mercedes ги нарича „бионични клапи“ и твърди, че тяхната функция е да комуникират с водача.

"Те могат да общуват с водача и чрез водача с външния свят чрез естествено преминаващи движения във фини жестове", пише Mercedes в изявление за пресата.Дизайнът на автомобила също се е отказал от волана и на негово място има светещ панел, или "контролно устройство".

„Поставяйки ръката върху контролния блок, интериорът оживява и превозното средство разпознава водача по сърцето и дишането му“, твърдят от компанията.За разлика от Cybertruck, AVTR е само концептуален автомобил, така че не очаквайте скоро да го видите на пътя.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автомобил | Аватар | Mercedes-Benz | AVTR

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини