Мицотакис: Положението в гръцките бежански лагери вече е „неописуемо“

Миграцията засяга целия ЕС и трябва да е приоритет на новата Комисия

Снимка: БТА
07:34 21.11.2019
Ситуацията в лагерите на гръцките острови вече е „неописуема“ и страната е достигнала лимити си по отношение на бежанците. Това каза премиерът на южната ни съседка Кириакос Мицотакис, цитиран от агенция „Фокус“. 

Той призова първият приоритет на новата Европейска комисия (ЕК) да именно въпросът с миграцията. „Гърция достигна лимита си. Имаме нужда от обща система за убежища, която да замени дъблинската“, каза той и добави, че споделянето на тежестта за бежанците не трябва да е просто празна фраза, която не се прилага.

По думите на Мицотакис Гърция приема средно по 500 мигранти на ден и лагерите вече са пренаселени. Преместването на бежанците във вътрешните територии в страната обаче води до негативни реакции сред местните жители. „Не виждаме как това ще спре в близкото бъдеще“, обясни той, подчертавайки, че миграционният въпрос засяга целия Европейски съюз.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Гърция | бежанци | миграция | премиер | Кириакос Мицотакис | лагери

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини