Най-добрите места за посещение в Европа през януари 2020 г.

Те са подбрани от CNN

Снимка: Pixabay
21:18 06.12.2019
Върховият сезон на пътуване в Европа е лятото. Но ако имате поносимост към по-студеното време и желаете да избягате от тълпите туристи, зимата в Европа също може да е блаженство. 

Плюс това, цените обикновено са по-ниски през това време на годината.
CNN подбра пет от най-добрите места в Европа, които трябва да посетим през януари 2020 г. с няколко основни неща за правене:

1. Флоренция, ИталияТози любимец от Ренесанса става доста готин през януари. А и през зимата няма да ви е студено, тъй като и без това повечето активности са на закрито - по-специално шансът да видите известните музеи на Флоренция с по-малко тълпи.

Много вероятно е да намерите по-къси опашки от туристи в музеи като галерия Уфици  (дом на „Раждането на Венера“ на Сандро Ботичели) и галерия „Академия“ (дом на скулптурата „Давид“ на Микеланджело).
Непременно трябва да разгледате другите превъзходни музеи на Флоренция, включително Museo dell'Opera del Duomo (част от известната катедрала във Флоренция) и Palazzo Strozzi (за съвременно изкуство).

2. Тромсьо, НорвегияОпаковайте най-сериозната си зимна екипировка и се отправете към северната норвежка дестинация Тромсьо, където ще зарадвате всичките си сетива.

Наслада за ушите - през януари е ежегодния фестивал на арктическата светлина (наричан още фестивал на Северното сияние). Този международен музикален фестивал продължава от 23 януари до 2 февруари и можете да чуете всичко - от джаза до камерната музика.

На следващо място - наслада за очите. Това е отлично време да видите Северното сияние. Нищо не може да бъде обещано, но дългата, тъмна полярна нощ дава един от най-добрите шансове да хвърлите поглед на хипнотизиращата Аврора бореалис.

За вкус и мирис, може да искате да разгледате Fiskekompaniet Tromso AS с акцент върху свежите арктически морски дарове.

Що се отнася до допира, леденият арктически въздух ще ви накара да изтръпвате.

3. Монте Карло, МонакоТази луксозна средиземноморска дестинация си заслужава да се види по всяко време на годината, но през януари любителите на състезанията имат допълнителна причина за посещение. Тогава се провежда 88-ият старт на Рали Монте Карло (20-26 януари). Докато голяма част от действието е във Франция, стартът и финалът са в Монте Карло.

Ако не успеете да отидете за ралито, все пак можете да се отдадете на автомобилната си мания по всяко време, разглеждайки колекцията автомобили на принц Рение, която съдържа от Rolls Royce до Alfa Romeo.

Може да помислите за престой в исторически и наскоро реновиран Hôtel de Paris Monte-Carlo - или поне да отидете и да се огледате малко.

4. Гщаад, ШвейцарияТози алпийски рай за знаменитости има много какво да предложи през януари.

На първо място е Международният фестивал за горещи балони (25 януари до 2 февруари). Можете да разгледате цветните балони в синьото швейцарско зимно небе или да се возите сами и да получите несравнима и релаксираща гледка към могъщите Алпи.

Има и фестивал на снежния велосипед (17-19 януари), ако искате да изпитате трепети на земята.

И по всяко време на месеца можете да се включите в карането на ски и сноуборд, които Гщаад предлага. Можете дори да карате ски на ледник тук.

5. Канарски острови, ИспанияАко предложенията от Швейцария и Норвегия ви идват твърде хладни, е то място с по-топло време. 

Канарските острови всъщност са край северозападния бряг на Африка, те са най-топлото място в Европа по това време на годината - със средни максимуми, достигащи 20.5 C.

Освен по плажовете, можете да направите разходки в изумителен вулканичен пейзаж или да посетите умопомрачителния парк Сиам.

Бонус: 36-ият годишен Международен музикален фестивал ще се проведе от 9 януари до 9 февруари с участието на оркестъра на филхармонията на Лондон.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европа | туризъм | Флоренция | януари | пътуване | Монте Карло | Тенерифе | Гщаад | Тромсьо | Канарски острови