Без драстични увеличения на индексите на Уолстрийт в края на седмицата

Dow Jones нарасна поведен от скока в акциите на Nike

Снимка: pixabay

Индексите на Уолстрийт не записаха големи повишения, макар и да намериха единна посока. Dow Jones нарасна с 0.10% до 27677 пункта, поведен от скока с 1.8% в акциите на Nike, след като Goldman Sachs повишиха прогнозата си за спортния гигант.

Apple също поскъпна с над процент. S&P 500 се покачи с 0.15%, а NASDAQ - с 0.05 на сто до 8570 пункта. Междувременно сред икономическите данни се откроиха седмичните молби за помощи при безработица, които според Министерството на труда са 203 000 при прогноза на Reuters за 215 000, достигайки седеммесечно дъно.

Днес предстои и държавният репорт за броя на заетите в неселскостопанския сектор. Междувременно стана ясно, че предстои най-голямото IPO в света – това на Saudi Aramco с очаквана цена на акция от 8.53 долара. Петролният гигант ще набере 25.6 млрд. долара, надминавайки IPO-то на Alibaba от 2014 за 25 млрд, долара.

Пазарната оценка на Aramco е 1.7 трил. долара. ОПЕК и нейните съюзници, известни като ОПЕК+, се приближават до споразумение за по-дълбоки съкращения в добива на петрол. Утре представители на ОПЕК ще се срещнат във Виена и ще преговарят заедно с Русия.

Акценти от днес

Nonfarm Payrolls – САЩ

Акцентът за финала на седмицата е един от най-важните индикатори за щатската икономика, а именно този за промяната на броя на заетите в неселскостопанския сектор, публикуван всеки първи петък на месеца. Това е един от измерителите на икономиката в страната, като нагласите са за лек ръст от 184 000 за ноември спрямо 128 000 през октомври. Нивото на безработица се очаква да остане без промяна на 3.6%.

Adidas – Дневна   

Акциите на немския спортен гигант се движат възходящо, но има образувана съпротива около 290 евро на акция, след като в последния ден на юли достигнаха близо достигнаха близо 300 евро, Възможен е краткосрочен пробив на 50-дневната средна при приближаване на Стохастик до 20-те точки, но преди това е възможно възходящо пресичане, което да даде тласък на акциите да се отдалечат от експонентата. Смятаме пониженията за подходящи за вход в дълга позиция с по-дългосрочна цел.

NZD/AUD – Седмична   

През последните четири години валутната двойка се движи в граници между около 0,9750 и 0,8800, като през 2019 година минимумите бяха около 0,9200. Не е ясно докога ще продължи поскъпването на двойката, но до низходящо пресичане на Стохастик може да се държи дълга позиция. При сигнали за обръщане на движението  е възможно то да се задълбочи значително за недълъг период от време.

Coffee NY – Седмична  

Нюйоркското кафе се движи силно през последното тримесечие на годината, като е важно да се отбележи, че Стохастик е в близост до 100 пункта. При неуспешен пробив над 130 долара е възможно ароматната суровина да направи корекция, която не би била краткосрочна, и би могло да се използва за къса позиция.

DAX 30 – Дневна 

Немският бенчмарк преодоля ключова съпротива в средата на октомври и след силно движение образува движение, подобно на консолидация. В началото на месеца индексът се понижи почти до 50-дневната си средна ЕМА, но последваха дни на възстановяване и при покачване над 13200, ще може да се говори възстановяване на движението и би била удачна за дълга позиция с цел стойности около 13400-13500 пункта.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: повишение | индекси | Уолсстрийт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини