Властта иска да ограничи посещенията на възрастни хора в магазините

Шофьорите в големите областни градове ще се проверяват за причините за пътуванията им

Снимка: Снимката е илюстративна
12:55 20.03.2020
Магазините сутрин да работят от 5 до 8 ч само за възрастни хора, които след това да се прибират. Тази мярка се обсъжда в момента от Националния оперативен щаб. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който днес беше на посещение в цеха на "Интендантско обслужване" в Калофер.

"Разпоредил съм на здравния министър и на вътрешния министър да минават полицаите по паркове и градини, да предупреждават и да прибират хората", добави Борисов.

По думите му в момента се подготвя заповед, според която в големите областни градове ще се проверяват колите - кой отива на работа, кой до магазина.

По време на посещението Борисов обясни, че е издадена заповед за спиране на износа на лекарства от страната.  "Блокираме износа на аналигна, хинина и тези лекарства, които ги дават, че са подходящи. Въвеждаме си фармацевтичната ни индустрия да ги произвежда", подчерта Борисов. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | магазини | възрастни | ограничение | национален щаб