Новата Банка ДСК е още по-близо до хората и бизнеса

Създадохме финансовата институция, която ще има голямо влияние за бъдещото развитие на пазара

Виолина Маринова:

Новата Банка ДСК е още по-близо до хората и бизнеса

Снимка: Списание Икономика

2282 ~ 8 мин. четене
Татяна Явашева Татяна Явашева

Виолина Маринова е главен изпълнителен директор на Банка ДСК от 2005 г. Под нейно ръководство банката  се превърна в модерна финансова институция, лидер  по доверие сред потребителите на финансови услуги и един от най-предпочитаните от студентите работодатели в страната. 

След сделката по придобиването на Societe Generale Експресбанк от Банка ДСК през 2019 г. г-жа Маринова e избрана за главен изпълнителен директор и председател на УС и на новата обединена банка. През 2013 г. тя стана носител на голямата награда на нашата медия - „Мисис Икономика 2013”, както и на отличието „Мениджър на годината“ на сп. „Мениджър“. През 2019 г. е отличена с престижната награда „Банкер на годината“ на в. „Банкер“. Множеството отличия са признание за лидерските й качества и сред тях ще откроим факта, че тя е единственият банкер в България, удостоен с най-високото национално отличие - орден „Стара планина”, първа степен.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини