НСИ стартира пробно електронно преброяване от днес

Същинското преброяване ще бъде догодина

Снимка: Economic.bg/Архив
08:25 20.04.2020
Националният статистически институт (НСИ) започва пробно електронно преброяване на населението. То идва с месец закъснение спрямо първоначалния план и предшества същинското преброяване през 2021 г. 

Пробното преброяване започна в 0.00 часа на 20 април и ще продължи до 30 април. Всеки може да се регистрира на електронния адрес - тук, да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство. Регистрацията се извършва с ЕГН, номер и дата на издаване на валиден български документ за самоличност.

Едновременно с това от днес се открива и специален колцентър, където гражданите от цялата страна ще могат да задават своите въпроси по преброителната карта. На телефон 02/9078430 ще може да се поемат по 40 обаждания едновременно. Телефонната линия ще работи от 8 до 20 ч. всеки ден, включително през празничните и почивни дни.

Пробното преброяване бе насрочено за 20 март, но избухването на епидемията от коронавирус през миналия месец доведе до отлагането му. Същинското преброяване се очаква да бъде проведено през януари догодина. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НСИ | преброяване | национално преброяване

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини