Оборотът във водния транспорт нарасна с над 42% за година

При въздушния такъв също се отчита увеличение, според НСИ

Снимка: Wikipedia
20:02 24.02.2020

Общият оборот в сектор „Воден транспорт“ се увеличава с 42.2% през четвъртото тримесечие на 2019 г. в сравнение с година по-рано. Това е секторът, в който според данни на Националния статистически институт (НСИ) е отчетено най-голямото увеличение в оборота на годишна база. Веднага след това се нарежда въздушния транспорт, при който оборотите са се увеличили с 23.5% в сравнение с година по-рано.

Общият индекс на оборота в сектор „Транспорт, складиране и пощи“ нараства с 5.9% на годишна база. В сравнение с предходното тримесечие общият индекс на оборота за сектор „Транспорт, складиране и пощи“ се увеличава с 1.9% спрямо третото тримесечие на 2019 година, като спад има само при водния транспорт - с 1%. По отношение на информационните услуги, най-голям ръст има при информационните технологии - със 7.3%, а съществен спад е отчетен при производство на филми и телевизионни предавания, звукозапис и издаване на музика - с 15.4%, както и при издателската дейност - с 13.3%.

Съществено увеличение има при оборота в сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения“ - със 17.5% на годишна база. Най-съществен ръст има при „Дейности в областта на информационните технологии: - с 34.8%, а намаление е отчетено само при „Далекосъобщения“ - с 3.7%.

В другите бизнес услуги ръст на годишна база се наблюдава при повечето дейности, като той е най-голям при „Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност“ - с 18.1% и „Дейности по почистване“ - със 17.3%. Намаление е регистрирано само при „Архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания и анализи“ - с 6.7%.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НСИ | транспорт | статистика | обороти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини