Онлайн карта показва всички удобства за превозвачите по „зелените коридори“

Страната ни има общо седем такива

Снимка: Wikipedia
21:07 09.04.2020

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ)  публикува интерактивна карта на маршрутите на „зелените коридори“ за доставка на стоки, по които транзитният трафик преминава през територията на България. 

От картата шофьорите могат да видят по определения маршрут, по който преминават, какви условия предлагат местата за отдих и почивка, брой места за спиране, санитарен възел, възможност за купуване на храна, наличие на интернет, автомивка, осветление и видеоконтрол на паркинга, възможност за зареждане на гориво, най-близка спешна помощ, брой места за зареждане на хладилни превозни средства.

На границата ни с Гърция „зелени коридори“ има на пропускателните пунктове „Кулата“ и „Капитан Петко войвода“, а като резервен – „Илинден“. Основните пунктове с Румъния са при Видин и Русе, а резервни са Оряхово и Силистра.

Определени са и точки за преминаване с държавите от Западните Балкани и Турция, за които Европейският съюз също е предприел действия за координиран подход.  Между България и Сърбия това ще е ГКПП „Калотина“, към Турция – ГКПП „Капитан Андреево“, а към Северна Македония – ГКПП „Гюешево“.

Европейската комисия издаде насоки за създаването на така наречените „зелени коридори“. Идеята е през тях тежкотоварните камиони да преминават за не повече от 15 минути като в това време да влизат всякакви проверки и здравни прегледи на водачите. Освен това въпросните коридори трябва да бъдат отворени за всички товарни превозни средства, превозващи всякакъв тип стоки.

Интерактивната карта на „зелените коридори“ може да намерите ТУК
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: маршрут | карта | зелени коридори

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини