„Топлофикация София“ остави 4 квартала без топла вода за 40 дни

Общинското дружество се смили над софиянци и намали първоначално заложения срок от два месеца

Снимка: Pixabay

От днес до 21 август четири софийски квартала ще бъдат без топла вода. За поредна година общинската топлофикация оставя хората без нормален начин на живот, оправдавайки ситуацията с необходимостта от рехабилитация на топлопроводи. Този път потърпевшите са кварталите „Студентски град“, „Дървеница“, „Витоша“ и „Малинова долина“

Реконструкцията на главния топлопровод е наложителна, защото съоръжението е силно амортизирано и трябва да се предприемат действия, за да се гарантира, че през зимата няма да се стигне до аварии. Отлагането на ремонта би означавало потребителите  от посочените квартали да останат без отопление и топла вода през студените месеци, се казва в съобщението на общинското дружество.

За детските градини, които нямат алтернативен начин за топла вода, „Топлофикация София“ ЕАД е осигурила бойлери.

Първоначално беше заложено ремонтът да продължи от 15 юни до 15 август, но заради подписки от жителите на кварталите и представители на студентските съвети, както и  недоволството от страна на омбудсмана Диана Ковачева, началото му се измести с един месец, а продължителността падна от 2 месеца на 40 дни.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Витоша | София | топлофикация | топла вода | Малинова долина | Студентски град | Дървеница