От днес влаковете пак обслужват гара Банско

Само до обяд БДЖ отмени 4 пътнически композиции

Снимка: Wikimapia

След двуседмично прекъсване от тази сутрин пътническите влакове отново спират на жп гара Банско. Причината е отмяната на карантината от 19.00 ч снощи, 31 март. Така вече и четирите пътнически композиции, движещи се по маршрута Септември – Добринище – Септември, отново обслужват пътници от град Банско.

Първи в 07.18 ч днес на гара Банско спря влак №16101 „Вихрен“, движещ се в посока Добринище. Останалите три композиции – „Родопи“, „Места“ и „Рила“, също вече спират в града, родно място на Неофит Рилски и Никола Вапцаров.

Това засега е единствената добра новина от „БДЖ-Пътнически превози“. И днес дружеството продължава да отменя влакове поради липсата на локомотиви. Така само от сутринта до обяд националният пътнически превозвач отмени 4 пътнически влака. Първи от графика за движение изпадна  пътнически влак №20211, заминаващ от гара София към Лакатник в 06.10 ч, като на пътниците му беше препоръчано да се придвижат със „следващи влакове“. Естествено, по същата причина беше отменен и обратният влак, тръгващ  от гара Лакатник в 07.20 ч.

Пак поради липсата на локомотив бяха отменени и пътническият влак №30120, заминаващ от гара Антон в 05:38 часа в посока гара Банкя, както и движещият се обратно влак, тръгващ от гара Банкя в 08:15 часа. И техните пътници бяха пренасочени към „следващи влакове по това направление“.

Поради повреди в контактната мрежа и други причини няколко влака се движеха със закъснение, най-голямо от които беше на бързия влак №2637 Варна – Добрич – 55 минути.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | Банско | Пътнически превози | БДЖ-Пътнически превози | коронавирус