Пак ще има коледни добавки за пенсионерите

За поредна година най-бедните възрастни хора ще получат 40 лв. за празниците

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
10:57 20.11.2019
Пенсионерите, чиито сумарни обезщетения са до 363 лв. към декември (линията на бедност за 2020 г.), ще получат допълнително 40 лв. за Коледа. Това обяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков по време на редовното правителствено заседание, предаде „Фокус“. Изчисленията показват, че помощта, която се отпуска в този размер вече осма година, ще бъде получена от 1 276 200 пенсионери.

Така се продължава установената практика да се подпомагат пенсионерите с пенсия под линията на бедност в навечерието на коледните празници, мотивират се управляващите, които ще трябва да заделят от бюджета малко над 51 млн. лв. за това.

Плащането ще стане след разглеждането от МС на Проект на постановление за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на ДОО за 2019 г. за еднократно изплащане на допълнителни суми към пенсиите за месец декември, като тези средства ще бъдат за сметка на преструктурирането на разходите и трансферите по централния бюджет за 2019 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: коледни добавки | добавки за пенсионерите

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини