Пандемията може да направи Джеф Безос трилионер

Comparisun изчисли как ще се промени състоянието на най-богатите хора в света

Снимка: Amazon
13:14 14.05.2020
Най-богатият човек в света ще бъде още по-богат след няколко години - вероятно дори първият трилионер, а глобална пандемия може да ускори този процес, пише MarketWatch. Името на Джеф Безос става все по-обсъждано от потребителите в Twitter, след като ново проучване направи проекция на бъдещите доходи на изпълнителния директор на Amazon.com.

Продажбите на компанията надхвърлиха 75 милиарда долара през първото тримесечие, водени от засиленото търсене по време на пандемията, заради която хората са затворени вкъщи и поръчват стоки онлайн - от храна до оборудване за упражнения.

Според Bloomberg's Billionaires Index нетното състояние на Безос е нараснало от 125 млрд. долара на 12 април до 143 млрд. долара на 5 май 2020 г.

Миналата година милиардерът прехвърли значителна част от своето състояние на съпругата си Макензи Безос след процедурата по развод през юли 2019 г., припомня изданието.

Акциите на Amazon са нараснали с около 28%  на годишна база досега, въпреки че пътят напред може да бъде малко каменист, тъй като компанията обеща да отдели 4 млрд. долара за тестове на всички свои служители за COVID-19, за почистване на съоръженията и за по-високо заплащане на работещите. Така допълнителните разходи за справяне с пандемията може да заличат печалбата на компанията за второто тримесечие.

Но Amazon вероятно ще остане фаворит на инвеститорите, тъй като потенциалът за втора вълна на вируса и повече блокировки не може да бъде изключен. И това изобщо не е лоша новина за Безос. Според проучване на платформата Comparisun мултимилиардерът би могъл да достигне статут на трилионер до 2026 г. - първият в света. 

Ето тяхната диаграма на най-богатите хора в света и колко са близо до богатството от 1 трлн. долара:Сред имената се забелязват и тези на други милиардери, като веднага след Безос се нареждат няколко претенденти от Китай.

Обяснявайки своята методология, Comparisun заяви, че анализира пазарната капитализация на 25-те най-скъпи компании на Нюйоркската фондова борса според Macrotrends и нетната стойност на 25-те най-богати хора в света според Forbes.

След това те изчисляват средногодишния процент на растеж през последните пет години, прилагайки този темп на растеж за бъдещите години, с идеята как тази стойност ще се промени занапред.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: богатство | Джеф Безос | богат | трилионер

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини