23 проекта ще получат финансиране от Националния иновационен фонд

Те ще бъдат финансирани с общо 5,5 млн. лв.

Снимка: Pixabay
11:26 19.11.2019

23 са одобрените  проекти по 10-ата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд (НИФ). Те ще бъдат финансирани с общо 5,5 млн. лв., а договорите ще бъдат сключени до края на годината, с което започва и изпълнението на проектите. Това стана ясно след заседанието на Управителния съвет на фонда, съобщават от там.

„В 10-таа конкурсна сесия има подобряване на работата на фонда и качеството на проектите, коментира заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и допълни, че  без иновации не може да се очаква устойчив ръст в българската икономика“.

Класираните 23 броя проектни предложения попадат в тематичните области на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС). 12 проектни предложения попадат в тематична област „Информатика и информационни и комуникационни технологии“, а 9 в тематична област „Мехатроника и чисти технологии“. Останалите проекти са в тематични области  „Индустрия за здравословен живот и биотехнологии“  и „Нови технологии в креативните и рекреативните индустрии“.

Техническата и икономическа оценка на всяко проектно предложение е правена между 10 септември и 7 ноември от двама външни независими експерти, използвайки уеб-базирано приложение Random soft за „Софтуер за избор на случаен принцип“.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: проекти | финансиране | иновации | Национален иновационен фонд