Рекордни върхове за американските фондови пазари

В Европа оптимизмът също подкрепи борсовите индекси

Снимка: pixabay

Американските фондови пазари удължиха печелившата си серия и записаха четвърти пореден ден на исторически рекорди. Инвеститорите продължиха да бъдат позитивно настроени относно финализирането на търговските преговори между САЩ и Китай, а по-добри от очакваните икономически данни, допълнително подкрепиха пазарите.

Ревизираните данни за брутния вътрешен продукт на САЩ за тримесечието показаха икономически ръст от 2.1%, спрямо първоначалните прогнози за 1.9% разрастване. Междувременно поръчките за дълготрайни стоки отчетоха ръст от 0.6% за месец октомври, а седмичните молби за помощ при безработица регистрираха понижение до 213 000.

В резултат на новините индексът на сините чипове Dow Jones успя да добави 42 пункта към стойността си до рекордните 28 164. Широкият S&P500 и технологичният NASDAQ напреднаха със съответно 0.4% и 0.7%.  Акциите на Apple и Facebook поскъпнаха с 1.3% и 1.5%, докато тези на Amazon и Netflix записаха ръстове от съответно 1.2% и 1.1%. На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчете спад до респективно 1.765% и 2.195%.

В Европа оптимизмът също подкрепи борсовите индекси. Изключение направи френският САС, който отстъпи с 0.05%. Паневропейският Stoxx600 записа ръст от 0.3%, а немският DAX и британският FTSE100 добавиха по 0.38% и 0.36%.

Акценти днес:

Неработен ден – САЩ

В четвъртък американските капиталови пазари ще останат затворени по случай честването на Деня на благодарността. В петък щатската търговска сесия ще затвори в 19:00 часа българско време

BMW AG – Седмична  

Последното тримесечие на годината до момента се оказва изключително успешно за акцията на немския гигант в автомобилостроенето. Цената успя да пробие горната граница на близо 2-годишния си тренд на поевтиняване, с което привлече сериозен инвеститорски интерес. Преди покупка съветваме да се изчака тест на пробива при цена 70 евро, като задържане над 50-седмичната средна, вход в дългосрочна дълга позиция ще бъде оправдан.

NZD/USD – Дневна  

През последните три месеца NZD/USD се движи хоризонтално, като съпротивата при 0.6450 ограничава опитите за поскъпване на новозеландския долар. Въпреки това от октомври насам валутната двойка формира по-високи дъна, което приемаме като индикация за предстоящо поскъпване. Пробив над 100-дневната ЕМА може да се използва като сигнал за вход в дълга позиция с потенциал за рязко възходящо движение.  

XAG/USD – Седмична 

През последните  4 месеца от движението на среброто силно наподобяват движението на цената от средата на 2016 година. Силното поскъпване е последвано от нов връх, а той от по-нисък такъв, като цикълът завършва със значително поевтиняване. Желателно е до края на годината търговията на среброто да остане под зорко наблюдение, като при удачен момент могат да се извлекат значителни печалби от повторяемостта на този модел на движение.

CAC40 – 4 часова 

На 4-часова графика цената образува т.нар. „двоен връх“, малко под съпротивата от 5950 пункта. Формацията създава добри предпоставки за корекция на възходящото движене, но преди вход в позиция е желателно да се изчака потвърдителния мечи сигнал. Поръчка за прибиране на печалбите може да се пласира около нивото на локалното дъно при 5850 пункта.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: акции | търговия | САЩ | индекси | фондови борси | Елана Трейдинг

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини