Русия изгони български дипломат

Той трябва да напусне страната в срок от 24 часа

Снимка: Pixabay
10:21 05.12.2019

Русия е дала срок от 24 часа на български дипломат да напусне страната. Посланикът ни в Москва Атанас Кръстин е извикан днес в руското Външно министерство и му е връчена нота, с която се указва дипломатът да напусне Русия. 

С нотата, позовавайки се на принципа на реципрочността, Министерството на външните работи на Руската федерация обявява за персона нон грата български дипломат от посолството ни в Москва, става ясно от съобщение на Министерство на външните работи. 

Българският дипломат е с ранг, равностоен на ранга на руския дипломат в София, който бе обявен за персона нон грата в края на октомври 2019 г. Тогава стана ясно, че това е първият секретар на Русия у нас. 

На принципа на реципрочността вероятно и от Русия е изгонен дипломат със същия ранг. Първият ни секретар в страната е Красимир Димитров, става ясно от руското външно министерство. 

На 25 октомври 2019 г. стана известно, че прокуратурата на България образува наказателно дело срещу руски дипломат, заподозрян в шпионаж за руските специални служби. 

Очаквайте подробности!Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Русия | дипломат | Атанас Кръстин | перосна нон грата

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини