Сачева очаква площади с „гладни хора“ при оставка на кабинета

Според нея в момента няма нищо, което да предполага подаване на оставка от правителството

Снимка: Economic.bg/Архив
10:30 01.08.2020
Правителството губи имидживо  от оставането си на власт. Въпреки това няма намерение да подава оставка заради „отговорността“ към хората, които не са на улицата сега. Това каза министърът на социалната политика Деница Сачева в ефира на bTV в събота сутрин.

„Кабинетът няма намерение да подава оставка, защото вече многократно заявихме, че имаме много работа, която трябва да се свърши“, коментира тя. По думите ѝ, ако сега кабинетът сдаде властта, не се знае какво ще се случи с изплащането на възнагражденията за труда „на първа линия“, със стартирането на учебната година, с решенията за ТЕЛК и т.н. 

Сачева допусна и „злоупотреба“ с хората, които вярват в сегашните протести. Според нея съществува възможността от навлизане в негативна спирала от протести и площади, изпълнени с гладни хора и с представители на пострадали от кризата бизнеси през септември и октомври. 

„Защото няма да има инструменти, с които едно служебно правителство да реагира на всички тези проблеми, които предстоят“, поясни Сачева. Според „нищо не предполага да се подават оставки и да се влиза в спирала от протести“ в момента. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: протести | Деница Сачева | оставка на правителството | министър на социлната политика

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини