Samsung показа нов дизайн на сгъваем телефон като "мида" (видео)

Няма яснота обаче кога телефонът ще бъде пуснат на пазара

10:17 30.10.2019
Samsung Electronics Co Ltd представи нов дизайн за смартфон, който се сгъва във формата на квадрат (а също и "мидена черупка"), демонстрирайки преднината си в сгъваемите устройства, след като пусна първия си сгъваем модел през септември.

Южнокорейският технологичен гигант показа видео с новата концепция във вторник на конференцията Samsung Developer 2019 в Съединените щати. Във видеото смартфонът се трансформира от флип телефон, който се отваря вертикално, към такъв, който се затваря хоризонтално.

Най-големият производител на смартфони в света напредва с пускането на 5G телефони и сгъваеми телефони с цена от 2000 долара (като проблемния модел Galaxy Fold, който се сгъва като книга), докато се бори с конкурентите Apple Inc и Huawei Technologies Co Ltd на все по-наситения пазар.

Новият дизайн позволява на устройството да се сгъва наполовина хоризонтално.

Китайската Huawei започна да приема поръчки миналата седмица в Китай за дългоочаквания си сгъваем смартфон, надявайки се да компенсира слабите продажби в чужбина на фона на търговските санкции от САЩ.

Samsung не предостави подробности за това кога ще бъде пуснат новия сгъваем телефон.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | смартфон | огъващ се | сгъваем телефон

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини