Синдикатите не вярват на Борисов - остават в готовност за стачки

КНСБ и КТ „Подкрепа“ създадоха общ комитет, който да организира протестите

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
15:40 19.11.2019
Синдикатите остават в стачна готовност въпреки обещанието на министър-председателя Бойко Борисов да не се внася в Народното събрание предложението първия ден от болничния да е за сметка на болния. Това стана ясно след провелото се заседание на двата синдиката КТ „Подкрепа“ и КНСБ.

Стачните комитети на двете конфедерации  се обединиха в общ комитет, който да подготви конкретните действия за националната стачка.

„Очакваме официална информация и свикване в най-скоро време на Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и резултат от поисканата от лидерите на двете конфедерации среща с премиера Бойко Борисов“, коментираха  Тодор Капитанов от КНСБ и Любка Георгиева от КТ „Подкрепа“.

„Много пъти сме вярвали на думи, този път ще продължим с нашата подготовка. Националният протест ще се състои, защото не можем да подминем факта, че вече втора седмица нервите на българските граждани са опънати заради някакво недомислие“, подчертаха синдикатите, като заявиха, че управляващите нямат право да си правят експерименти с хората.

КНСБ и КТ „Подкрепа“ посочиха, че одобряват повишението на минималната пенсия на 250 лева от догодина, но отрекоха да са във възторг от това, както твърдеше премиерът Борисов. По думите им тази сума е крайно недостатъчна за оцеляването на човек при настоящите условия.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | КНСБ | протести | болнични | недоволство