Синдикатите са против идеята да не се плаща за първия ден от болничния

КНСБ и КТ "Подкрепа" поискаха спешна среща с премиера Борисов по темата

Димитър Манолов и Пламен Димитров
Димитър Манолов и Пламен Димитров
Снимка: Архив
17:57 14.11.2019
КНСБ и КТ са против предложението първият ден от болничния да не се плаща, което беше приета днес на коалиционен съвет на управляващата коалиция ГЕРБ и "Обединени патриоти". Това стана ясно на брифинг, даден от президентите на двата синдиката – Пламен Димитров и Димитър Манолов. Двамата поискаха спешна среща по темата с минисктър-председателя Бойко Борисов.

Пламен Димитров заяви, че това е неприемливо и несъгласувано със синдикатите решение, което няма да приемат. Тепърва синдикатите ще обмислят как да се противопоставят, ако се запази този вариант за изплащане на болничните.

Димитров припомни, че последното обсъждано с работодателите предложение трите дни болнични отново да се изплащат от НОИ. „Това решение не ощетява никой“, категоричен е лидерът на КНСБ.

„Това е споразумение, по което сме работили лидерите на КНСБ, КТ „Подкрепа“, КРИБ, АИКБ, БТПП. Това, което ни се предлага, е напълно неприемливо и го няма никъде по света“, допълни лидерът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Пламен Димитров | синдикати | обезщетение | болнични | плащане | Димитър Манолов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини