Снимка тапет срива телефоните с Android (видео)

Бъгът не засяга всички телефони с операционната система, а предимно модели на Samsung

Снимка: Pixabay
15:55 01.06.2020
Бъг в мобилната операционна система Android позволява при задаването на определено изображение като тапет телефонът той да блокира. Проблемът получи широко внимание през уикенда, след като потребителят Ice Universe туитна изображението, което причинява проблема. След това грешката беше потвърдена и от технологичните сайтове 9to5Google и Android Authority, пише The Verge. 

Ice Universe казва, че бъгът засяга по-специално телефоните на Samsung, но освен това  се  получава и на телефони Google Pixel.

Когато снимката бъде зададена като тапет, телефонът веднага започва да се включва и изключва сам, което го прави неизползваем. Рестартирането на телефон не решава проблема. 9to5Google съобщава, че можете да рестартирате телефона си в безопасен режим и да изтриете файла с изображения, което разрешавало проблема, но според Android Authority се налага рестарт до фабрични настройки на устройството.

Бъгът обаче изглежда не се отнася до всички телефони с операционната система, защото сайтът Android Authority казва, че се е опитал да потвърди грешката при телефон Huawei Mate 20 Pro, но е установил, че телефонът не изглежда засегнат.

Според тема в Twitter, публикувана от автора в 9to5Google Дилън Ръсел, проблемът може да бъде причинен, когато някои телефони не поддържат цветовете, използвани в изображението. Според Ръсел изображението използва цветовото пространство RGB, докато много телефони с Android предпочитат SRGB.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Android | телефон | снимка | бъг | тапет

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини