София Тех Парк отваря коуъркинг пространство с 35 работни места

А с него и Club House – дом на Клубове по интереси

Снимка: София Тех Парк
19:30 14.02.2020
София Тех Парк създава свое коуъркинг пространство –  Groworking Space, което цели да стане притегателно място за хора с иновативни идеи в сферата на науката. То ще отвори официално врати идния петък, на 21 февруари, и като начало ще предложи 35 работни места. 

Пространството е достъпно за предприемачи, студенти, ученици и хора, чиито проекти са все още само на ниво идея. Работните места ще се отдават кратко или дългосрочно, а на разположение на потребителите ще имат средства за работа, почивка, хранене, конферентни зали и други съпътстващи услуги.

Ползвателите на Groworking Space ще мат възможност и за осъществяване на връзка с експертни екипи от 11-те най-високотехнологични лаборатории в научно-технологичния парк. Идеята е да се подпомогне създаването на общност и ефективното развитие на проекти. 

Groworking Space ще предоставя и редица услуги като консултации, обучения, менторски сесии, достъп до събития от календара на София Тех Парк, до програми и възможности за инвестиции и продължаващо развитие на иновативните им проекти.

Предвидена е и малка зона за децата на работещи в споделеното офис пространство. На разположение е и озеленена паркова среда с открит фитнес и детска площадка.

Освен коуъркинг пространството, София Тех Парк отваря Club House. Той ще е автономна част от Groworking Space, представляваща многофункционална зала за формални и неформални събития, насърчаващи продуктивността; за вътрешни и външни фирмени срещи; тийм билдинги; прожекции и други мероприятия в съвременно обзаведена среда. 

Целта на това пространство е да допринесе за създаването на различни общности, да подпомага обмена на идеи, постижения, резултати в научната и предприемаческата общност, които да активират процесите по комерсиализация на българската наука. 

София Тех Парк ще развива и подпомага и Клубове по интереси, като Club House ще бъде дом за техните редовни срещи.

Още от самото начало в Club House стартират 6 различни клуба:

  • Space Club – за фенове на космическите науки и технологии; 
  • Дрон+ Клуб –  за почитетели на дронове и въздухуплавателини технологии; 
  • Клуб “Предприемачи в науката”, организиран в партньорство с Фондация “Карол Знание”; 
  • Робо Клуб – по роботика, организиран в партньорство с асоциация PARA; 
  • Клуб “Изкуствен интелект”, организиран в партньорство с Клъстер “Изкуствен Интелект”; 
  • Клуб на „Анонимните новатори“, основан по време на годишната конференция за изследователи, изобретатели, предприемачество и инвестиции Supersonic 2019.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работни места | наука | компании | коуъркинг | София Тех парк

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини