Spadel инвестира още 34 млн. лв. в завода на Devin

Целта е да се увеличи капацитетът на производство

Снимка: Devin

 Белгийската компания Spadel инвестира още 34 млн. лв. в завода за минерална вода в град Девин, съобщиха от дружеството.

Te ще бъдат вложени във фабриката на марката Devin като ще бъде изграден автоматизиран дистрибуционен център и в смяна на две от производствените линии в завода като целта е да се увеличи капацитетът на производство. Първата линия от новите ще заработи по план през април тази година, а другата през май, казаха още от компанията пред Economic.bg. Така Devin ще може да гарантира производствените си нужди до 2028 г.

Огромната инвестиция ще позволи на марката Devin, която е част от групата Spadel от 2017 г., да продължи растежа си на динамичен и висококонкурентен пазар.

Средства са част от мащабен инвестиционен план на компанията като през 2019 г. тя вложи 6.6 млн. лв. в предприятието в България, обясниха от Spadel пред Economic.bg. Новите 34 млн. лв. ще бъдат инвестирани рез следващите две години. 

„Инвестицията е резултат от енергията и експертизата на екипа на Девин, който постига забележителни резултати на висококонкурентен пазар. Взехме решението да инвестираме значителна сума в развитието на българския бизнес, защото сме убедени, че това е пазар, на който има значителен потенциал за растеж“, подчертава Марк дьо Боа, главен изпълнителен директор на групата Spadel.

След придобиването си от Spadel, марката Devin допринася значително за резултатите на цялата европейска група, като надхвърля всички поставени цели. Водите с марката Devin (минерална, изворна и газирана), както и трапезна вода Divna, остават лидер на българския пазар на бутилирана вода. Те отбелязват по-голям ръст спрямо тези на конкурентите си на динамичния пазар на бутилирана вода в България, добавят от компанията.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: завод | инвестиция | дистрибуционен център | Девин | Devin | spadel

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини