Според Борисов е дошъл краят на финансовите измами в България

А мощният ЕС стои зад българските банки

20:43 10.07.2020
Когато си член на Банковия съюз, където са всички бели държави, и банковата система е под пълен мониторинг, повече никой не може да казва „теглих кешове и ги разнасях напред-назад“, повече няма кой да прави финансови измами, защото всичко светва там, в Централната банка. 

С тези думи министър-председателят Бойко Борисов коментира по време на третия си извънреден брифинг за днес новината, че България е приета във валутния механизъм ERM II. 

Моментът е „много важен за финансите и икономиката, за инвеститорите“, изтъкна премиерът. 

„Няма страшно и за българските банки, защото мощният Европейски съюз стои зад тях, защото всички работят по правилата вече, на белите държави“, изтъкна още Борисов, като добави, че в същото време не се радва, защото на тази дата е трябвало редом до него да е и президентът, който обаче вместо това взе участие в антиправителствен протест. 

Според Борисов в момента „цяла Европа гърми, че българската банкова система е там, при белите държави“, докато „ние цял ден се мъчим да покажем кой колко някого мрази“. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: евро | Бойко Борисов | банков съюз | ERM II

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини