Стивън Сегал e глобен с $300 000 за реклама на криптовалута

Екшън звездата се изправи пред враг, срещу който не е достатъчно силен - Комисията за ценни книжа и борси на САЩ

Снимка: Twitter профил Стивън Сегал
18:10 08.03.2020
Екшън звездата Стивън Сегал може да бъде видян на екрана в битки с голи ръце срещу армии от въоръжени нападатели и като майстор на бойните изкуства, но сега се съобщава, че звездата от „Под обсада" и „Над закона“ се изправя срещу враг, който не е дори по неговите сили – Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

В началото на 2018 г. Сегал е рекламирал в профилите си в социалните мрежи криптовалута, наречена „Bitcoiin2Gen“. За съжаление той не разкрил пред последователите си, че му били „обещани" 250 000 долара в брой плюс още $750 000 в Bitcoiin2Gen за популяризиране на първичното предлагане на тази дигитална валута, което е забранено от Комисията.

„Тези инвеститори са имали право да знаят за плащанията, получени от Сегал, или които са му обещани да промотира тази инвестиция, за да могат да решат дали той може да е предубеден. Знаменитостите нямат право да използват влиянието си в социалните медии, за да рекламират ценни книжа, без да разкриват по подходящ начин компенсацията си", казва  Кристина Литман, началник на отдела за правоприлагането в Комисията за ценни книжа.

След среща с регулатора Сегал се е съгласил да плати 157 000 долара глоба плюс още 157 000 долара неустойки, без всъщност да „признае или отрече“ твърденията на Комисията. Той също така се съгласил да не промотира криптовалути или ценни книжа в социалните мрежи за период от три години.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: глоба | криптовалута | Стивън Сегал | Bitcoiin2Gen

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ