„Тева Фармасютикълс“ дарява медикаменти за потенциално лечение на COVID-19

Хидроксихлороквин сулфат и азитромицин биха могли да се окажат ефикасни в борбата срещу коронавирус

18:53 27.03.2020

Израелският фармацевтичен гигант Teva (в България работи под бранда Actavis) дарява на Министерство на здравеопазването 100 опаковки хидроксихлорохинов сулфат (hydroxychloroquine sulfate) и 200 опаковки от продукт, съдържащ азитромицин  (Azithromycin), с цел лечение на пациенти заразени с COVID-19.

„Веднага след като научихме за потенциалните ползи от употребата на посочените медикаменти, Teva в България положи изключителни усилия, за да може количествата да бъдат дарени на Министерство на здравеопазването в максимално кратки срокове. Според медицински специалисти дареното количество ще се използва за потенциално лечение на близо 100 пациента“, споделя Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на „Актавис“ ЕАД.

„Тева Фармасютикълс“ (Teva Pharmaceuticals) е глобален лидер в разработката и производството на генерични и иновативни медикаменти. След придобиването от Teva на Actavis Generics, компанията е собственик на двата най-голeми фармацевтични заводa в България - в Дупница и Троян.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: дарение | коронавирус | Актавис | Тева