„Топлофикация София“ отлага за юли плануваните дълги ремонти

Топлата вода в четирите столични квартала ще бъде спряна само за 40 дни

17:25 04.06.2020

Ремонтът на топлопровода в четирите столични квартала, които „Топлофикация София“ щеше да остави два месеца без топла вода, се отлага с месец. Това стана ясно след среща днес между изпълнителния директор на „Топлофикация София“ Александър Александров и представители на студентските съвети.

Ремонтът на мрежата в кварталите „Студентски град“, „Дървеница“, „Витоша“ и „Малинова долина“ ще започне на 15 юли, а не както първоначално бе планирано - от 15 юни, и времетраенето му ще бъде съкратено с 20 дни. След неговото приключване дружеството ще възстанови на 21 август подаването на топла вода към три от кварталите, а към засегнатите отделни сгради от кв. „Дървеница“ топлоподаването ще бъде възстановявано поетапно в следващите дни.

Припомняме, че столичната Топлофикация обяви плануваните ремонти на 29 май, след което последва обществено недоволство заради дългия срок, а малко след това се намеси и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), която настоя ремонтите да бъдат по-кратки и започна поверки в дружеството.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Топлофикация София | лято | топла вода | ремонти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини