Най-автентичните дестинации в Испания (снимки)

Съчетават красива архитектура и средновековна атмосфера

Снимка: Pixabay
13:00 01.12.2019

Испания е държавата с едни от най-красивите забележителности в света. Ето защо CNN изготви класация, която събира най-автентичните региони в Испания. 

Ето ги и тях:

Монументалният град

Провинцията на автономната област Естремадура, Касерес, е перфектният пример за едно от най-красивите места в Испания, което е запазило автентичността си през годината. Градът е обявен за третия монументален комплекс в Европа и е под егидата на ЮНЕСКО.  Ако пристигнете в Касерес по залез слънце, то е много вероятно да си помислите, че сте объркали епохата и сте се върнали в Средновековието. Градчето ще ви впечатли с красива архитектура и вълшебна атмосфера. Разходка из алеите на стария град и каменните проходи ще ви накарат да се отпуснете и да потънете в атмосферата на града.
Римската столица

Мерида, друг град част от  автономния регион Естремадура. Това е градът, който е неизменна част от списъка с дестинации, които задължително трябва да се посетят, от всеки любител на Римската империя. Мерида има най-голямото римско археологическо наследство на Пиринейския полуостров.

 „Градът е бил столица както на кралствата Алан, така и на Визигот, макар и само за кратки периоди “, казва Феликс Палма, директор на консорциума „ Мерида “, публично образувание, отговорно за управлението на културното наследство на града. Освен с римската си история градът може да се похвали и с красиви портокалови дървета.

Пасището на Естремадура

Мястото е тихо и спокойно и прекрасно за любителите на онези дестинации по света, които не са пренаселени от туристи.  За тези, които имат за цел да поемат по-далеч от основните градове, пътищата, пресичащи Естремадура, водят до живописни малки градове и села. Те са разпръснати сред безкрайни коркови полета и маслинови горички, характерният за региона пейзаж, известен като „la dehesa extremeña“, пасището на Естремадура. На половин час път на изток от Касерес, главният площад на Трухильо е лесно разпознат от феновете на „Игра на тронове“.

Снимки: Wikipedia
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Испания | градове | пътешествия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини