Тръмп отсрочва срещата на Г-7 до септември и планира да покани Русия

Според него сегашният формат на срещата на върха е остарял

Снимка: БТА
08:46 31.05.2020

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че възнамерява да отложи срещата на Г-7 за септември и да покани на нея Русия, Южна Корея, Австралия и Индия. Според него сегашният формат на срещата на върха е остарял.

„Не чувствам, че Г-7 правилно отразява случващото се в света. Това е много остаряла група държави“, каза Тръмп пред репортери.

Директорът на стратегическите комуникации на Белия дом Алиса Фарах заяви, че срещата на върха на разширената група страни ще позволи обсъждане на „бъдещето на Китай“, съобщава Reuters.

Първоначално срещата на върха трябваше да се проведе на 10-12 юни в резиденция на Доналд Тръмп. През март американският президент обяви, че при пандемия срещата ще се проведе онлайн. По-късно администрацията на Белия дом обяви, че президентът възнамерява да проведе срещата на върха по-късно, но лично, във Вашингтон като символ на завръщането на света към нормалния живот.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Доналд Тръмп | среща | г7

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини