Тръмп заплаши социалните мрежи със затваряне

След като Twitter алармира потребителите да внимават с достоверността на казаното от президента

Снимка: БТА
18:46 27.05.2020
Президентът на САЩ Доналд Тръмп в сряда заплаши, че ще регулира или закрива компаниите за социални медии. Това се случи ден, след като Twitter алармира потребителите да имат едно наум за достоверността на неговите публикации и за първи път постави предупредителен етикет с призив за проверка на фактите. 

Държавният глава е изключително активен в платформата за микро блогинг. Вчера от Twitter за първи път сложиха етикет върху негова публикация. Тя се отнася до гласуването по пощата в САЩ, за което Тръмп твърди, че ще доведе до фалшификации. Според Twitter обаче думите имат нужда от преглед, тъй като не са базирани на факти. 

По-рано държавният глава упopитo твърдеше публично и че xидpoĸcиxлopoхинът (Нуdrохусhlоrоquіnе) лекува Covid-19, но впоследствие клиничните изпитания установиха, че препаратът дори е вреден за сърцето, а Световната здравна организация спря проучванията му. 

По-късно, отново без да предлага каквито и да е доказателства, Тръмп за пореден път обвини технологичните платформи в пристрастия и намеса в президентските избори. 

Той написа в Twitter: „Републиканците смятат, че платформите на социалните медии напълно заглушават гласовете на консерваторите. Ние силно ще ги регулираме или ще ги затворим, преди изобщо да допуснем това да се случи.“

И добави призив към тях да „почистят“ на действията има и то „СЕГА!!!“. 

След неговите постове акциите на най-популярните социални мрежи Twitter и Facebook се понижиха преди пазарът да стартира редовната си търговия. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Доналд Тръмп | Twitter | социални мрежи | затваряне

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини