Кметът на Перник отхвърли възможността за кражба на вода в завод "Стомана"

Владимиров вярва, че водата в Перник няма да поскъпне от 1 януари

11:24 25.12.2019

В пернишкия завод „Стомана-индъстри“ не може да става въпрос за кражба на вода, категоричен бе кметът на града Станислав Владимиров. Във вторник полиция и експерти влязоха на територията на предприятието заради локализиран теч.

„Последните няколко дни със съвременна техника се локализираха големи течове във водопроводната мрежа. В рамките на около 2 км около завода се установява голям теч на питейна вода. Затова вчера се взе решение още от днес да започнат изкопи и със съвременна апаратура да се локализира мястото, откъдето изтича огромно количество вода. Министърът на икономиката Емил Караниколов е координаторът на аварийните планове, които са заложени. Не може да се твърди, че става въпрос за кражба. Уверението на фирмата, която ще работи - държавната „Монтажи“ - е, че в рамките на 1-2 дни трябва да се локализира мястото на теча“, разкри пред NOVA Владимиров.

На място вчера бе и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Във вторник в съобщение до медиите от компанията заявиха, че работещите в предприятието са готови за протест в столицата. Причината са опитите да се прехвърли вината за водната криза и бедственото положение в миньорския град на "Стомана-индъстри" АД.

„Имаме уверение от ВиК-Перник, че по празниците перничани ще имат вода от обяд до 22 ч.“, допълни кметът на Перник.

Днес ще се работи и по още две аварии в града - една в квартал „Проучване“ и една в град Батановци.

Владимиров коментира и намеренията за увеличаване на цената на водата в Перник. Той заяви, че това е нелепо предложение предвид ситуацията, в която се намира градът. „Смятам, че моето мнение ще надделее в тази ситуация и няма да бъде поискано увеличение на водата в Перник. Трябва да се мисли за друг подход в тази кризисна ситуация“.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: завод | Перник | акция | воден режим | стомана | питейна вода

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини