WeWork очаква 2021 г. да е печеливша за тях

Компанията се намира в средата на изпълнението на петгодишен план за цялостнп обновяване на бизнеса

Споделено работно пространство на WeWork
Споделено работно пространство на WeWork
Снимка: WeWork
17:53 12.07.2020

Изпълнителният председател на WeWork Раул Марсело Клер заяви, че компанията за споделени офиси вероятно ще има положителен паричен поток през 2021 г., година по-рано от целта, която компанията си постави февруари, съобщава Financial Times. В интервю за вестника Клеър каза, че WeWork е наблюдавал силен интерес към офисите на компанията от началото на коронакризата.

Контролираната от SoftBank компания, в опит да намали разходите и да отчете печалба, намали работната си сила с повече от 8000 души, разпродаде активи и предоговори част от лизинговите си договори.

Базираната в Ню Йорк WeWork понастоящем е в средата на изпълнението на петгодишния план на компанията за цялостно обновяване на бизнеса, която се възстановява от ръба на фалита. Една от целите на плана е именно достигане на оперативна рентабилност до края на следващата година. По думите на Клер, WeWork е на път да постигне тази си цел. „Всички мислеха, че WeWork е мисия невъзможна“, каза още той. Компанията премина през доста бурен период след големи загуби след неуспешното IPO през септември.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: WeWork | печалба | бизнес стратегия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини